HÍREK, INFORMÁCIÓK

2017. 05. 03. 16:25 | Cartis hírek

Átmeneti megnyugvás, beszálló az aranyba

A francia választások első fordulója után átmenetileg megnyugodtak a befektetők, ami az EURO erősödését és az arany árfolyamának korrekcióját hozta. Mivel a kockázatok nem tűntek el, ez továbbra is kiváló alkalom a befektetési arany vásárlására.

A francia választások előttünk álló hétvégi második forduló a piacon már beárazott eredményét hozhatja. Abban a nem várt esetben lehetnek csupán jelentős ármozgások és akár kisebb fajta pánik, amennyiben a szélsőséges Marine Le Pen nyerne.

A politikai és gazdasági kockázatok ezzel azonban nem szűnnek meg, hiszen egyre több hír érkezik arról, hogy a Brexit-nek egy olyan formája valósulhat meg, ami radikális változásokat hozhat (hard Brexit) a globális gazdaságban. Ez komoly kockázatot jelent, ami elsősorban az arany áremelkedését eredményezheti.
Ebben az évben előttünk áll még a német választás is, igaz ennek várható kimenetele kevésbé hozhatja lázba a befektetőket.

Donald Trump külpolitikája, különösen az Észak-Koreával egyre elmélyülő konfliktusa szintén jelentős hatással van a világpiacra, az arany árára pedig különösen.
A korábban, mind az amerikai, mind pedig az európai jegybank által végigvitt mennyiségi lazítási program eredményeképpen láthatóan beindult az infláció, mely újabb lökést adhat az arany árfolyamának.


Használja ki Ön is az arany hosszú távú áremelkedését
és profitáljon már rövidtávon!
Ehhez az Arteus aktuális akciója extra aranymennyiség
biztosításával is segít Önnek!