CCI

FELELŐS CÉGCSOPORT MAGATARTÁS

Az Arteus Capital számára fontos, hogy tevékenységét az eddiginél szélesebb körben megismerjék és elismerjék, illetve, hogy a professzionális vagyon menedzsment specialistájaként betöltött szerepéből fakadóan a minden körülmények között megbízható, elfogulatlan, racionálisan gondolkodó, tisztességes cégcsoport képét nyújtsa.

A Corporate Community Involvement (CCI), azaz a Felelős Cégcsoporti Magatartás az Arteus Capital Holding számára azt jelenti, hogy a cégcsoport gazdasági sikerét úgy biztosítsa, hogy figyelembe vegye a társadalmi és környezeti megfontolásokat annak tevékenysége gyakorlása közben. Ami azt jelenti, hogy munkája végzése közben ne csak az ügyfelek korrekt kiszolgálására törekedjen, hanem eközben az környezete és mások elvárásainak is megfeleljen: így a tulajdonosok, a munkavállalók, a munkatársak és az ügyfelek, tehát a cégcsoportot körülvevő közösségek igényeinek.

Az Arteus Capital arra is maximálisan törekszik, hogy „good corporate citizen” – azaz a prudens üzleti magatartásával elismert üzleti szereplője legyen az országnak és Európának, vagyis pozitívan járuljon hozzá a társadalom életéhez és kezelje a tevékenysége által keltett üzleti hatásokat is.

Az Arteus Capital Holding üzleti sikerének egyik alapfeltétele a transzparencia és a kontrollálhatóság, így tevékenységét a külső jogszabályokat és belső szabályzatokat betartva folytatja. Az üzleti folyamatai ellenőrizhetősége biztosításának egyik alapvető eszköze a CCI, azaz a feddhetetlen üzleti magatartáson túl a Felelős Cégcsoporti Magatartás révén elérhető társadalmi bizalom.

A Felelős Cégcsoporti Magatartás az Arteus Capital üzleti modelljének az un. GAM (Guaranteed Asset Method) egyik eleme (szervezeti magatartás/cégcsoporton belüli gondolkodásmód), amely úgy biztosítja az Arteus Capital üzleti sikereit, hogy beépíti a cégcsoport tevékenységébe a társadalmi és környezeti megfontolásokat. A cégcsoport üzleti tevékenysége a stakeholderek elvárásainak történő megfelelés egymással harmóniában, szinergikusan és fenntarthatóan történik.