EZÜST

Ügyfeleink számára teljes mértékben és biztonsággal garantált az általuk vásárolt ezüst tömb eredete és annak minősége, mivel kizárólag azon gyártók termékeit forgalmazzuk, melyeket a Londoni Aranyrúd Piaci Szövetség (London Bullion Market Association /LBMA - http://www.lbma.org.uk) ún. „Good Delivery” státusszal tart nyilván.

Az LBMA Good Delivery listára kerüléshez rendkívül szigorú kritériumoknak kell megfelelnie a gyártóknak, ez garantálja a befektetési nemesfémek minőségét.
Az Arteus Capital kizárólag 999,9 ‰ tisztaságú arany és 999,0 ‰ tisztaságú ezüst befektetési nemesfémet forgalmaz.

Az Európai Unió tagállamaira vonatkozóan az Európai Unió Tanácsának 2006. november 28-án kiadott befektetési ezüstről szóló Irányelve – a hozzáadott érték adó – rendszerről (HÉA) a következőképpen határozza meg a befektetési arany és befektetési ezüst fogalmát és annak adómentességét:

RÉSZLETEK

344. cikk

(1) Ezen irányelv alkalmazásában, és más közösségi rendelkezések sérelme nélkül, a „befektetési arany” a következőket jelenti:

1. a nemesfémpiacokon elfogadott súlyú, legalább 995 ezrelék tisztaságú rúd vagy lemez formájában lévő arany, függetlenül attól, hogy értékpapírt állítottak-e ki róla;

2. legalább 900 ezrelék tisztaságú és az 1800. év után vert aranyérme, amely a kibocsátó országban törvényes fizetőeszköz vagy törvényes fizetőeszköz volt, és amelynek szokásos eladási ára az érme aranytartalmának szabadpiaci értékét legfeljebb 80 %-kal haladja meg.

346. cikk

A tagállamok mentesítik a hozzáadott érték adó alól a befektetési arany értékesítését.

EZÜST TERMÉKEK

Ezüsttömb (Nemesfém tartalom 999,0) 20 gramm
Egyedi sorszámmal ellátott nemesfém. Igényes, vastag műanyag védőfólia óvja a károsodástól. A legkisebb kiszerelésű befektetési ezüst. Kizárólag a London Good Delivery List-en szereplő beszállítóktól származó 999,0 tisztaságú.
Ezüsttömb (Nemesfém tartalom 999,0) | 50 gramm
Egyedi sorszámmal ellátott, befektetési nemesfém. Igényes, vastag műanyag védőfólia óvja a károsodástól. Kizárólag a London Good Delivery List-en szereplő beszállítóktól származó 999,0 tisztaságú ezüst.
Ezüsttömb (Nemesfém tartalom 999,0) | 100 gramm
Egyedi sorszámmal ellátott, befektetési nemesfém. Igényes, vastag műanyag védőfólia óvja a károsodástól. Kizárólag a London Good Delivery List-en szereplő beszállítóktól származó 999,0 tisztaságú ezüst.
Ezüsttömb (Nemesfém tartalom 999,0) | 250 gramm
Az ezüst tömbök legkisebb tagja, egyedi sorszámmal ellátott, műanyag védőfóliával ellátott. A tömbön megtalálható a sorszám és a gyártó márkajele. Kizárólag a London Good Delivery List-en szereplő beszállítóktól származó 999,0 tisztaságú 250 grammos ezüst.
Ezüsttömb (Nemesfém tartalom 999,0) | 500 gramm
Egyedi sorszámmal ellátott, az ezüst tömbök között középkategóriájú méretbe tartozó befektetési nemesfém. Igényes, vastag műanyag védőfólia óvja a károsodástól. Kizárólag a London Good Delivery List-en szereplő beszállítóktól származó 999,0 tisztaságú ezüst.
Ezüsttömb (Nemesfém tartalom 999,9) | 1000 gramm
Egyedi sorszámmal ellátott, műanyag védőfóliával borított, öntött ezüsttömb. Kiválóan alkalmas befektetési célra, esztétikus megjelenése vonzóvá teszi vásárlói számára. Mérete: 120mm × 55mm × 17mm. Kizárólag a London Good Delivery List-en szereplő beszállítóktól származó 999,0 tisztaságú ezüst.
Ezüst panda | 1 uncia
Az ezüstpandát, Kína (The Shanghai Mint) ezüstpénzét, 1983 óta bocsátják ki. Minden évben más és más medvemotívum jelenik meg rajtuk (ez alól kivételt képeznek a 2001 és 2002 évi érmék). Az érme előoldalán a Kínai Népköztársaság felirat és a Mennyei Béke Csarnoka áll. A hátoldalon a 2012 érmén mamájához bújó pandabocs látható. A pandák fekete-fehér foltjait matt és fényes felületek váltakozásával ábrázolják. Méretei: 40,10 mmx2,60 mm. Súlya 1 uncia, azaz 31,1 gramm. Névértéke 10 Yuan.
Kookaburra ezüstérme limitált kiadás! | 1 kg
A Perth Mint ausztrál éremverde koala és kookaburra érméi a világ legkeresettebb ezüst befektetési érméi. A Kookaburra-érme egyik oldalán a kookaburra madár, másik oldalán II. Erzsébet uralkodó arcképe látható.
Wiener Philharmoniker ezüstérme | 1 uncia
Az ezüst bécsi filharmonikusok tulajdonképpen az első ezüst pénzérme, ami euro névértéken jelent meg. A már évek óta megszokott motívum, amely megegyezik az aranyverzión láthatóval, a világhírű zenekar, a bécsi filharmonikusok különböző hangszereit ábrázolja. Ez az érme, csak úgy, mint az aranytestvére, nagyon népszerű elegáns megjelenésével. Mérete 37 mm, súlya 1 uncia, azaz 31,103 gramm.
Koala ezüstérme | 1 uncia
Berlinben jelent meg 2007 februárjában először, az ausztráliai pénzverő, a Perth Mint új befektetési érméje. Motívumából kiindulva, amely egy koalamedvét ábrázol, kapta nevét az új ezüstérme. A 2012-es ausztrál Koala ezüstérmék egy fa ágán alvó felnőtt koalát ábrázolnak. Az érme hátlapján II. Erzsébet királynő látható. Az érmék 99,9 %-os tisztaságú ezüstből készülnek, 1 kg-os, 10 unciás, 1 unciás és 1/2 unciás kiszerelésben, példányszám-korlátozás nélkül.