CÉGCSOPORT

A bécsi székhelyű cégcsoport fő tevékenysége a biztonságos, értékálló befektetési formák és eszközök, így az arany és ezüst befektetési nemesfémek, megtakarítási programok forgalmazása, törtarany kiemelkedőnek számító napi árakon történő felvásárlása. A Magyarországon piacvezető, professzionális nemesfém-menedzsment specialistájaként működő cégcsoport, Közép-Kelet-Európában több ezer ügyfelet szolgál ki maximális diszkréció mellett, akik a legmagasabb szintű biztonságban tudhatják megtakarításaikat és befektetéseiket.

A cégcsoport első külföldi képviselete Magyarországon jött létre. Befektetési nemesfémek forgalmazásával kezdte tevékenységét, amelyet a mai napig az Ausztriában bejegyzett Arteus Capital GmbH-n keresztül bonyolít le. Az ARTEUS CAPITAL számára ugyanis kiemelkedő szempont, hogy minden befektetés alapja a legmagasabb fokú biztonság és diszkréció, melyet esetünkben a politikailag és gazdaságilag stabil Ausztria jelenti ügyfelei számára.

A cégcsoport a közép-kelet európai régióban történt terjeszkedése során értékesítési hálózatának működtetésére külön vállalkozásokat hozott létre, amelyek Magyarországon az Arteus Capital International Kft., Lengyelországban az Arteus Capital Poland sp. z o.o., valamint Romániában Arteus Capital RO S.R.L. Folyamatban van a szlovákiai és a bulgáriai képviseletek alapítása is.

2012 év elején kezdte tevékenységét a Arteus Gold&Money Kft., amely a törtarany piacon kiemelkedőnek számító napi árakon biztosítja már meglévő és leendő ügyfelei részére, hogy arany tartalmú értéktárgyaikat gyorsan és könnyedén pénzzé váltsák át, illetve az ARTEUS CAPITAL nyújtotta szolgáltatásokat kihasználva új, értékálló, likvid befektetést indítsanak el velük. Emellet nemesfémekre vonatkozó export- és importengedélyeknek köszönhetően fontos szerepet játszik a cégcsoport külkereskedelmi kapcsolatrendszerének fejlesztésében.

2012. novemberében lépett piacra az ArteusCredit Zrt., amely Közép- és Kelet-Európában egyedinek számító szolgáltatást nyújtó pénzügyi vállalkozás. Ügyfelei számára olyan exkluzív lehetőséget biztosít, amely során a befektetési céllal vásárolt, vagy meglévő aranyukat fedezetként használhatják euró alapú, szabad felhasználású hitel felvétele céljából. Az aranyalapú hitel (GoldCredit) mellett természetesen fő tevékenysége hitel biztosítása, elsősorban a kkv szektor számára.

2014 novemberében kezdte meg tevékenységét Maliban a Green Gold System Europe SARL, amelynek elsődleges feladata a cégcsoport helyi aranybányaprojektjének koordinálása szoros együttműködésben a mali állami intézményekkel, valamint a nemzetközi kereskedelmi vállalkozások regionális képviseleteivel. A cégcsoport a nemzetközi nemesfémpiacon 2008 óta szerzett tapasztalatai és a következetesen kiépített kapcsolatrendszere jelentik azt az alapot, amely a projekt megvalósításához elengedhetetlen. A cégcsoport az egyetlen európai befektető, amely az elmúlt években kutatási és bányászati koncessziót kapott a mali kormánytól.

A cégcsoport legfiatalabb tagja, az Arteus Invest Kft., amely a cégcsoport befektetési termékét értékesíti.

Az Arteus Capital a világon egyedülálló képzési és üzleti módszert dolgozott ki, amelynek elvei alapján hozta létre az önálló cégként működő üzleti akadémiáját, az Arteus Business School Kft.-t.

Az Arteus cégcsoport partnere a Cartis Flottakezelő Kft., amely gépjármű operatív lízing/tartós bérlet és flottakezeléssel teszi teljessé a cégcsoport portfólióját.

A cégcsoport védjegye: a diszkréció, a megbízhatóság és a prudencia, vagyis az ügyfelek vagyonának körültekintő és felelősségteljes módon történő kezelése. A prudens működésre vonatkozó szabályok (külső jog és belső szabályozás) betartása hitelességünk és hosszú távú biztonságos működésünk egyik alappillére.